Kıratlı: “Hem Adana’ya hem de Mersin’e kurulacak”

Kıratlı: “Hem Adana’ya hem de Mersin’e kurulacak” cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, son günlerde gündemde olan “Ana Konteyner Limanı’nın Adana’ya yapılacağı” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıratlı, projenin sadece Adana’ya değil, aynı zamanda Mersin’e de kurulacağını belirtti.


TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarının ardından sosyal medyada gündem olan “Mersin Lojistik Limanı projesi iptal oldu” şeklindeki iddiaları yalanlayan Kıratlı, projenin yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kıratlı, TBMM’de söz alarak yaptığı açıklamada, projenin iptal olmadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı: “Mersin Lojistik Limanı projemiz iptal olmamış, aksine çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Mersin’de sorumluluk sahibi siyasi aktörlerin paylaşımlarına dikkat etmeleri ve topluma doğru bilgileri paylaşmaları önem arz etmektedir. Ülkemizi, bölgesinin lojistik üssü haline getirecek çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda lojistik performans endeksinde ülkemizi ilk 10’a sokacak denizyolu taşımacılığı ve onun en önemli bileşeni olan limanların altyapılarının tamamlanma çalışmaları hızla devam etmektedir.”