Mersin merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Mersin merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY’nin öğrenci yapılanmasına yönelik Mersin merkezli 6 ilde operasyon düzenlendi.


Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütünün güncel öğrenci yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Mersin merkezli 6 ilde özel harekat unsurları katılımıyla düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin Mersin’de güncel öğrenci yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgütten kopmaları önlemek ve örgüt mensuplarını bir arada tutabilmek, maneviyatlarını güçlendirmek, yeni öğrenci kazandırmak amacıyla öğrenci evleri açtıkları, maddi destek sağladıkları ve kamp türü etkinlikler düzenledikleri, sorumlu düzeyinde faaliyet yürüten örgüt mensupları ile internet tabanlı şifreli programlar üzerinden iletişim kurdukları anlaşıldı.

Öte yandan, şüphelilerden ele geçirilen cep telefonlarında yapılan incelemelerde örgüt mensuplarının kendi aralarında SİGNAL isimli gizli haberleşme uygulaması üzerinden iletişim kurdukları ve örgütsel talimat ve bilgileri bu uygulama üzerinden gönderdikleri belirlendi.