Mersin Tabip Odası’ndan Başkan Seçer’e ziyaret

Mersin Tabip Odası’ndan Başkan Seçer’e ziyaret cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.


Başkan Seçer'in ziyaret edildiği toplantıya Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. İzzet Çalış, Genel Sekreter Uzm. Dr. Birsel Tutuş, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abbas Koluaçık ve önceki dönem Oda Başkanı Dr. Mehmet Antmen katıldı.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Tabip Odası'nın Mersin'de koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirmek için ortak çalışmalar yapması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca aşı oranlarının düşmesiyle yeniden salgınlara yol açabilecek enfeksiyon hastalıklarının çocukların yaşam hakkını ihlal ettiği vurgulandı. Aşı reddi ve aşı karşıtlığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğu üzerinde durularak aşı karşıtlığı konusunda ortak çalışmalar yapılması, duyuruların yapılması ve yurttaşların bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi tarafından başlatılan HPV aşısı çalışmaları Mersin Tabip Odası tarafından takdir edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda karşılanmamış ihtiyacın giderilmesi ve daha önce verilen HPV aşısı sözünün hayata geçirilmesi talep edildi. HPV aşısının acilen aşı takvimine alınması gerektiği vurgulandı.