Yücelen Vakfı Anamur’u Kıbrıs’a açtı! Anamur Girne arası 90 dakika

Yücelen Vakfı Anamur’u Kıbrıs’a açtı! Anamur Girne arası 90 dakika cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

TÜGİAD’ın önceki dönem efsane başkanı Dr. Ali Yücelen ve Yücelen ailesi kurdukları vakıfla çok başarılı toplumsal çalışmalara imza atıyorlar.


Anamur’un yetiştirdiği, ülkemize değerli hizmetleri bulunan isimlerden birisi olan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in anısına, ailesi, kardeşi Mehmet Emin Yücelen, oğlu Ali Yücelen, Mustafa Yücelen ve Hakan Yücelen yıllardır hem Anamur’da hem de Türkiye’nin farklı noktalarında hayırlı işlere imza attılar. Bu hayırlı çalışmaların kurumsallaşması için 2020 yılında Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu. Vakıf kurulmasını takiben hayır işlerine kesintisiz olarak devam edildi.

Yücelen Vakfı geçtiğimiz aylarda, yıllardır kapalı duran ve çürümeye terk edilmiş durumdaki Anamur Feribot iskelesini amacına uygun şekilde ulaşıma açmak amacıyla bir süredir sürdürdüğü çalışmaları tamamladı.

Feribot seferlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yücelen, 1,5 saat süren deniz yolculuğunun herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını; hızlı ve konforlu feribot yolculuğu sayesinde Kıbrıs ile Türkiye arasında Anamur üzerinden bağlantı kurduklarını belirtti. Yücelen, Kıbrıs’a gitmek isteyen vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan TC kimlik kartlarıyla tatil yapabileceklerini belirterek; Yunan adalarına da gidin, ama gelin sizi Akdeniz’in en güzel Türk adasına götürelim” dedi.