“Sahip çıkılmazsa bu takım çöker”

“Sahip çıkılmazsa bu takım çöker” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Yeni Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, katıldığı bir televizyon programında takımın son durumunu değerlendirdi. Saltık, “Takıma sahip çıkılmaz, doğru proje ortaya konulmazsa bu takım çöker” dedi.


Başkan Saltık, 8 yıldır takımın başkanı olduğunu ve 2 yıldır yeni isimle sahada mücadele ettiklerini belirterek, tek gayelerinin Mersin futbolunu ileri taşımak olduğunu ifade etti.

Futbolun maalesef dile çok kolay, ayağa çok zor bir sektör olduğuna dikkat çeken Saltık, “Herkes konuşuyor, herkes biliyor, herkes yorum yapıyor ama ne olursa olsun bu işin bir bedeli var, bir emeği, bir süreci var. Bu takımın bir hikayesi var. Bu hikaye kendiliğinden gerçekleşmedi. Bu hikaye için bir emek ve mücadele verildi. Futbolun bittiği bir kentte, yeniden şehrin bir profesyonel takımı oldu. Tabi bu bizim tek başımıza yaptığımız bir şey değil, bütün kent dinamikleriyle birlikte oldu. Geçen yıl bazı sıkıntılar yaşadık. Herkes takım bu sene kesin düşecek derken, takımımız play-off oynadı. Geçen sene üst lig nasip olmadı ama inşallah bu sene bize nasip olur. Bu şehrin Süper Ligde takımının olması inşallah bize nasip olur” diye konuştu.

Bugün Türkiye’de parası olan kulüplerin zirveye çıktığını kaydeden Saltık, “Ancak para tükenmeye başladığı andan itibaren tiplere iniyor. Futbol Türkiye’de maalesef değirmen taşı ile yürümüyor. Tamamen doğru kadroyla, stratejiyle ve bütçeyle yönetilmesi gerekiyor. Doğru bütçeyle yönetilmeyen bütün kulüpler batmaya mahkumdur. Biz doğru stratejiler yaparak 7 yılda amatörden takımımızı 2. lige kadar getirdik” ifadelerini kullandı.