Mersin’de ’Dijital İzlerle Ekosistem Keşfi’ Projesi başvuruları açıldı

Mersin’de ’Dijital İzlerle Ekosistem Keşfi’ Projesi başvuruları açıldı cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları "Dijital İzlerle Ekosistem Keşfi" Projesi başvuruları başladı.


TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenen ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde 22 Temmuz - 27 Temmuz 2024 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilecek olan 123B724 nolu  "Dijital İzlerle Ekosistem Keşfi" başlıklı projeye başvurular başladı.

Proje kapsamındaki eğitimler; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Merkezi, Kuyuluk Orman Okulu, Silifke Uzuncaburç, Mersin Masal Evi ve Kazanlı Sahili'nde 22-27 Temmuz 2024 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve katılım sağlayacak Fen Bilimleri Öğretmenlerinin konaklama (il dışından katılan öğretmeler) ve iaşe giderleri proje bütçesinden karşılanacak. 

Projenin amacı Fen Bilimleri öğretmenlerinin ekolojik çevre okuryazarlığını geliştirme, sürdürülebilirliğe dair bilinçlerini arttırma, ekolojik eğitimlerde teknoloji kullanımı deneyimini ve bilincini arttırma ve etkileşimli öğrenme deneyimini kazandırmak. Projenin hedef kitlesini Türkiye genelinde farklı il ve okullarda görev yapan Fen bilimleri öğretmenleri oluşturuyor. 

Proje Uygulama Tarihi: 22 Temmuz - 27 Temmuz 2024

Son Başvuru Tarihi: 02 Temmuz 2024 

Katılımcı Asil Listesinin İlanı (https://mersinarge.meb.gov.tr): 05 Temmuz 2024

Kesin Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2024