Vali Ali Hamza Pehlivan, Tayyar Zaimoğlu Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tayyar Zaimoğlu Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin valisi Ali Hamza Pehlivan, ziyaretine gelen Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ve beraberindeki heyet ile görüştü.


Valilik Makamında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Vali Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıda; tescilli tarihi ve doğal varlıkları, 321 km sahil şeridi, mavi bayraklı plajları,gastronomisi, yerli ve yabancı turistler için keşfedilmeyi bekleyen pek çok yönü ile büyük bir potansiyeline sahip olan Mersin İlimizde turizm sektörünün daha ileri düzeylere ulaşması için belirlenen hedefler doğrultusunda yürütülen çalışmalar ve atışacak yeni konusunda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ile Cedok turizm firmasının işbirliği kapsamında; 2025 yılında Çekya Cumhuriyeti’nden Uluslararası Çukurova Havalimanı’na haftada iki sefer yapılması planlanan uçuşlar, İlimize gelecek olan yabancı turistler için gezi rotaları ve turizm faaliyetlerine ilişkin olarak Cedok turizm firması ve Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından proje sunumu yapıldı.

Vali Pehlivan:”Çukurova Uluslararası Havalimanımız yakında açılacaktır. Havalimanımızın açılmasıyla birlikte İlimizde ve bölgemizde her geçen gün turizm çok daha fazla hareketlenecektir. Yurtdışından turist kafilelerinin gelmesi için direkt uçuşlar yapılabilecektir. Bugün bu konuda önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Cedol gibi uluslararası çalışan turizm firmalarıyla görüşmeleri,işbirliğine yönelik girişimleri devam ediyor. Olumlu neticeler elde edileceğine ve bu işbirlikleri İlimizdeki turizm sektörünün gelişim sürecine ivme katacağına inanıyoruz. Valilik olarak bu sürece gerekli desteği sağlamaya,İlimizin tanıtımına ağırlık vermeye devam edeceğiz. Mersinimiz gelen bir turistin aradığı her şeye sahip olan, turistlerin memnun ayrılmasını sağlayacak pek çok özelliğe sahip bir şehir. Her yeni gelen turist kafilesinin memnuniyeti, başka kafilelerin gelmesini teşvik edecektir.”dedi.

Ziyarete; Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Doğan, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Üyeleri Abdurrahman Toprak, Burak Seçkin, Göksel Çat, Cedok İcra Kurulu Başkanı Stanislav Zeman,beraberindeki heyet ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.