Seçer, “Mersin’de sokak hayvanları için kısırlaştırma projesi yürütülecek”

Seçer, “Mersin’de sokak hayvanları için kısırlaştırma projesi yürütülecek” cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Son günlerde gündem olan sokak hayvanların uyutulması yasa tasarısı mecliste yürürlüğe girmeden kamuoyundan tepkiler yükselirken CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, uyutmaya karşı olduğunu ve Mersin’de bir kısırlaştırma projesi yürüteceklerini duyurdu.


Başkan Vahap Seçer, Halk TV’de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programda son günlerde gündem olan popülasyonu azaltmak için sokak hayvanlarını uyutma yasa tasarısına karşı olduğunu aktardı.

Seçer, Mersin’de Veteriner hekimlerle beraber sokak hayvanlarını kısırlaştırma projesi yapacağını söyleyerek, ”Sokak hayvanları sorunu tam olarak çözülmüş değil. Geçmişte 75 Bin nüfus üzeri ilçelerde hayvan barınağının olması konusunda bir kural vardı.  Ama çoğu belediye bunu yapmadı. Ben sokak köpeklerinin uyutulmasına karşıyım. Mersin içinde son çalışmamız şu olacak; Veterinerler odası ve ilgili STK’lar ile bölgedeki veterinerlerle anlaşma yapıp kısırlaştırma projesi yürütmeyi hedefliyoruz. Tabi ki merkezi hükümetin de bir kaynak aktarması lazım. Veteriner hekimler bu projeye destek vermeli. Veterinerlerimize ücret de vereceğiz" açıklamasını yaptı.