Fransa Açık, Erkekler Yarı Finalleri başlıyor

Fransa Açık, Erkekler Yarı Finalleri başlıyor cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Roland Garros’ta yarı final heyecanı tek erkekler karşılaşmalarıyla devam ediyor. Tek erkekler yarı finalleri, 7 Haziran Cuma saat 15.30’da, Eurosport, Blu TV ve DMAX’te, ünlü uzman kadrosuna ek olarak, Chris Evert, John McEnroe ve Mats Wilander gibi efsane isimlerin benzersiz yorumları eşliğinde, canlı yayınla sporseverlerle buluşacak.


2024 Roland Garros’ta yarı finaller zamanı geldi.

Tek erkekler ana tablosunun son dört tenisçisi arasında, 20 yıl sonra ilk kez Rafael Nadal, Novak Djokovic veya Roger Federer’den herhangi biri bulunmuyor. Ancak turnuva bizlere yeni heyecanlar sunmaya devam ediyor.

Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Casper Ruud ve Alexander ‘Sascha’ Zverev ilk Fransa Açık şampiyonluklarından iki galibiyet uzaktalar ve Cuma günü oynanacak yarı final maçlarında korta çıkacaklar.

Erkekler tenisinde önümüzdeki döneme damga vurması beklenen Alcaraz-Sinner rekabetinde yeni randevu Paris’te gerçekleşecek. 2022 Amerika Açık ve 2023 Wimbledon galibi yaşayan İspanyol Alcaraz, en iyi olduğu zeminde gözünü üçüncü Grand Slam şampiyonluğuna dikmiş durumda. 21 yaşındaki tenisçi geçen sene kupanın favorilerinden biriydi ancak Djokovic’le oynadığı yarı final müsabakasında sakatlığı sebebiyle en iyi performansını gösterememişti. Bu yıl tekrar aynı aşamaya yükseldi ve karşısında 2024 Avustralya Açık’ta ilk Grand Slam şampiyonluğunu yaşayan Sinner var. Roland Garros’taki ilk yarı finalini oynayan 22 yaşındaki oyuncu Djokovic’in menisküs sakatlığı sebebiyle turnuvadan çekilmesinin ardından önümüzdeki pazartesi günü dünya 1 numarasına yükselecek. Sinner, tarihte bu başarıya ulaşan ilk İtalyan tenisçi olmayı da başardı.

Alcaraz ve Sinner, altısı sert kortta olmak üzere karşılaştıkları sekiz maçta dörder galibiyet elde etti. 2022'de ikilinin tek toprak kort mücadelesini Sinner üç sette kazanmıştı. Her iki oyuncu da Paris'te kusursuz bir form yakaladı ve beş maçta rakiplerine yalnızca bir set kaybetti.

Diğer yarı final maçında ise Ruud ve Zverev karşı karşıya gelecek. Son iki yılın Fransa Açık finalisti Ruud, 2022’de Roland Garros’un kralı Nadal’a, 2023’te de tarihin en çok Grand Slam kazanan erkek tenisçisi Djokovic’e mağlup olmuştu. Geçen yılın finalinin tekrarını beklerken Sırp tenis efsanesinin sakatlık haberi geldi ve Ruud kendisini direkt olarak yarı finalde buldu. Sascha Zverev ise Paris’te iki yıl önce çıktığı yarı final maçında Nadal’la karşılaşmış ve aşil tendonundan geçirdiği sakatlık yüzünden kortu koltuk değnekleriyle terk etmek durumunda kalmıştı. Bu ağır sakatlıktan bir yıl sonra yeniden, 2023’te Roland Garros yarı finali gören Alman tenisçi, bu aşamada yine Norveçli rakibi ile karşılaşmış ve maçtan galip ayrılan Ruud olmuştu. Yani Zverev,  Philippe Chatrier’ye bir anlamda geçen senenin rövanşını almak için çıkacak ve Fransa’da ilk kez final görmeye çalışacak. Zverev şimdiye kadar Grand Slam yarı finallerinde oynadığı yedi maçın birini kazanırken, Ruud ise bu aşamada oynadığı üç maçtan da galip ayrılmayı başarmıştı.

Tenisseverlerin merakla beklediği Fransa Açık Tenis Turnuvası, erkekler yarı finalleri 7 Haziran Cuma 15.30’da Eurosport 1, Eurosport 2, BluTV ve DMAX’ten  canlı yayınla ekrana gelecek.