“SMA’lı çocuklara umut olalım”

“SMA’lı çocuklara umut olalım” cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, SMA hastalarını ve sorunlarını meclis gündemine taşıdı.


CHP’li Kış, mecliste yaptığı konuşmasında, Türkiye’de SMA’lı bebekler ve ailelerinin yaşadıkları sorunların acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak iktidara seslendi.

Türkiye’de sosyal medyadan en aktif yürütülen kampanyalardan birinin SMA kampanyası olduğunu belirten Kış, umutları tükenen ailelerin seslerini duyurma ve bağış mücadelesi verdiklerini belirtti.

SMA kampanyasının devlet düzeyinde, iktidarın alacağı kararla çözülmesi gerektiğii vurgulayan Kış, SMA hastaları ve ailelerinin kaybedecek bir saniyeleri bile olmadığına dikkat çekti. Tedavisi çok pahalı olan SMA hastalığını ailelerin tek başına karşılamasının mümkün olmadığını belirtti.

TBMM Genel Kurulu’ndan Sağlık Bakanı’na çağrı yapan Kış, “Mersin’de, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısı ile  CHP’li 7 İlçe  Belediyemiz ‘Birlikte Başaralım, SMA’lı Çocuklara Umut Olalım’  kampanyası başlatmışlardır. Birçok aileye de umut olmuşlardır” dedi.

Kış, Sağlık Bakanlığının,  “Ailelerin umutlarının ticari amaçlara alet edilmesine izin vermeyeceğiz” sözlerini hatırlatarak, “Her ay toplandığı iddia edilen “SMA Bilim Kurulu”; en son Ocak 2023’te toplanmış ve son kamuoyu açıklamasını o zaman yapmıştır. Ülkemizde, SMA tedavisi ve yöntemleri üzerine bu bilim kurulunda, hangi kararlar alınmış, hangi tedavi yöntemlerinde uzlaşılmış, hiçbiri bilinmemektedir. Ailelerle güncel veriler paylaşılmamaktadır” şeklinde ifade etti.

Kış, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Muhalefetiyle iktidarıyla SMA’lı çocuklara umut olalım hasta yavrularımızı bir an evvel kurtaralım” dedi.