Motorize ekiplerin gösterisi ayakta alkışlandı

Motorize ekiplerin gösterisi ayakta alkışlandı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’de sürüş teknikleri konusunda eğitim alan motosikletli trafik polisleri, sertifikalarını aldı. Törende gösteri yapan motorize polisler, nefes kesti.


 

Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde verilen eğitimde 22 motorize trafik polisi, 1 ay boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı. Kursu başarıyla tamamlayan polisler için sertifika töreni düzenlendi.  Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, trafiğin en önemli kamu hizmet alanlarından biri olduğunu söyleyerek, “Bu kapsamda çeşitli etkinlikler yaptık. Trafik konusu bir günün veya bir haftanın konusu değil 365 gün hayatımızın içerisinde olan sürekli bir döngü halinde olan bir olgu bir kavram ve bir hizmet alanı. Bize düşen sorumlu ekiplerimizle birlikte trafikte güvenliği maksimum seviye de sağlamaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planları yayınlanmış durumdadır. Dönemsel olarak bu planlarla ilgili yurt genelinde talimatlar yayınlanmaktadır. Bizde ilimizde trafik hizmetlerinin en etkin şekilde hayata geçmesi için bu talimatları yakından izliyoruz ve uyguluyoruz. İlave olarak atmamız gereken adımları da atıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren motorize trafik timleri gösteri yaptı. Nefes kesen gösteride ekipler, izleyenlerden tam not aldı. Törenin sonunda kursu başarıyla tamamlayan polislere, protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.