Kocamaz: “Çiftçi, mağdur edilmiştir”

Kocamaz: “Çiftçi, mağdur edilmiştir” cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.


Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve hukuksuzca karşı karşıya kaldıkları yüksek faiz oranlarını meclis gündemine taşıyan Kocamaz, hükümetin bu konuda tedbir alması gerektiğini ifade etti.

 İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, çiftçinin sesi olmaya devam ediyor.

Kocamaz konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl “müjde” olarak duyurulan Çiftçi Destek Kredisi faizlerinde artış yapıldığını belirterek, Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanmasının, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açtığını söyledi.

Esnafın zorlandığına dikkat çeken Kocamaz, çiftçinin yüksek girdiler karşısında maliyetlerini bile karşılayamadan her yıl tarla satmak zorunda kaldığını vurguladı.

Kocamaz ayrıca, kredi faiz oranlarına dikkat çekerek, “ Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullanmış oldukları kredi faizleri yüzde 9,75'ten yüzde 23,50'ye yükseltilirken esnaflarımızın Halk Bankasından aldıkları kredilerin faizleri de yüzde 7,5'tan yüzde 17'ye yükseltilmiştir. Bu faiz artışı sonrası Ziraat Bankasından 103 bin TL kredi alan çiftçimizin borcu bir anda 187 bin TL'ye yükselmiştir. Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanması, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kocamaz, artan faizlerin çiftçiyi doğrudan etkilediğini belirterek, hükümetten çiftçi ve esnafların kredi faizlerine yapılan yüksek zamların geri alınmasını talep etti.

Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve hukuksuzca karşı karşıya kaldıkları yüksek faiz oranlarını dile getireren Kocamaz, hükümetin bu konuda tedbir alması gerektiğini ifade etti.