Gültak’tan hakkındaki iddialara sert yanıt

Gültak’tan hakkındaki iddialara sert yanıt cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Akdeniz Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Gültak, DEM Parti yönetimindeki Akdeniz Belediye Eş Başkanları’nın, kendisi ve yönetimi hakkındaki iftiralarına sert yanıt verdi. 20 yılda hiçbir hizmet görmeyen Akdeniz ilçesini devralarak, diğer ilçelerle hizmet noktasında yarışır hale getirdiklerini belirten Gültak, “Yeni yönetim artık yalan ve iftirayı bırakıp, hizmetlere odaklanması gerekiyor” dedi.


Gültak, mevcut yönetimin belediyeyi ağır bir borç yükü altında aldığını ve beş yıllık görev süresinde hiçbir hizmetin hayata geçirilmediğini iddia ettiğini söyledi.

Ancak, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ve ekibiyle büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Gültak, “20 yıllık süreçte hiçbir hizmet görmemiş olan Akdeniz ilçesini devraldık. Belediyenin borcu 212 milyon TL idi, bu borç belediyenin yıllık bütçesinin yüzde 125’ine denk geliyordu. Ancak mevcut yönetim, belediyeyi 652 milyon TL gibi bir borçla devraldığını söylüyor. Bugünkü belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu göz önüne alındığında, bu borç yıllık gelirin yüzde 46’sına denk geliyor. Oransal bazda borç neredeyse 3’te 2 oranında azalmıştır” dedi.

“Büyük projeler hayata geçti”

Gültak, dönemlerinde belediyenin hiçbir gayrimenkulünün satılmadığını vurgulayarak, “Kültürden sanata, kadından gence, TOKİ projelerinden spor yatırımlarına kadar Akdeniz tarihinin gördüğü en büyük projeler ve hizmetler bu şartlarda hayata geçmiştir,” ifadesini kullandı. Ayrıca, TEDAŞ Binası olarak bilinen eski Akdeniz Belediye Binası’nın yüzde 55’inin önceki dönemde borç karşılığında satıldığını, ancak Enerji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bu borcun ödenerek binanın yeniden belediyeye kazandırıldığını belirtti.