Altın yükselmeye devam ediyor

Altın yükselmeye devam ediyor cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin’de 54 yıldır kuyumculuk yapan Ertaç İnanoğlu, altının zirveye doymadığını belirterek, “Yıl sonunda gram altının 3 bin ile 3 bin 300 arasında olmasını bekliyoruz” dedi


Dünyada gelişen birçok olaydan dolayı altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. 

Altın fiyatlarıyla ilgili konuşan Ertaç İnanoğlu, özellikle Çin’in kendi para birimini tamamen altın stoğuna çevirmesinden sonra fiyatların sürekli tavan yaptığını söyledi. 1,5 yıl gibi bir süreçte fiyatların bu duruma geldiğinin altını çizen İnanoğlu, “Yaklaşık 18 ayda altının fiyatı yüzde 140 arttı. Bu yükselmeye de devam edecek. 2 hafta önce gram altında 200-250 gibi bir düşüş oldu. Ben bunun uzun sürmeyeceğini biliyordum. 18 Mayıs Cumartesi gününden itibaren de yükselmeye yeniden başladı. Altın halen zirveye doymuyor.  Haftaya da yükselişle başladı. Zannediyorum Haziran ayı sonu gibi 2 bin 700-2 bin 800, Ekim sonu gibi 2 bin 950 civarı, yıl sonunda da 3 bin ile 3 bin 300 arasında olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık bir nişan yüzüğü sadece 1 ile 1,5 gram arasında oluyor”

Altının çok büyük bir maden olduğunu vurgulayan İnanoğlu, “Altın her türlü işlemeye müsait olan bir metaldir. Bundan dolayı da iş yapabilmek adına gramajları mecburen düşürdük. Eskiden bir nişan yüzüğü 5 ile 10 gram arasında değişirken, şimdi ise sadece 1 ile 1,5 gram arasında oluyor. İnsanlar artık 22 ayar yerine, 14 ayara yöneliyorlar. İnsanların yatırım yerleri de değişti. Şu anda bankaların mevduat vaizlerini yüzde 55’e çıkarmasından dolayı piyasa tamamen bankalara yöneldi. Ciddi anlamda bir sıcak para sıkışıklığı var ve insanlar her şeylerini satıyorlar, bankalara yatırıyorlar. Artık insanlar para taşımıyorlar. Hep hesaptan hesaba aktarım oluyor. Bunlardan da devlet ve bankalar karlı çıkıyor. Burada yine olan vatandaşa oluyor. Piyasadaki işsizliğin en büyük nedeni sıcak paranın olmayışı. İnsanlar çok zor durumda. Hayat pahallığı çok yüksek. Ekonomi çok kötü durumda. Belki önümüzdeki dönemde 1 kilo domatesi 100 liraya alacağız” şeklinde konuştu.