Mersin'de gençlik haftası başladı

Mersin'de gençlik haftası başladı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Valiliği himayesinde düzenlenen 105. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in yanı sıra birçok gençlik lideri, sporcu, antrenör ve gönüllü genç katıldı.


Atatürk Anıtı'na sunulan çelenk sonrası yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, gençlere hitaben önemli bir konuşma yaptı.

Demir, "Bugün, 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümünde, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı önemli bir günü kutluyoruz. Bu anlamlı günde, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gençler, bugün başlayan Gençlik Haftası'nı kutlarken, bayrağımıza ve değerlerimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu özel günde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlayan Gençlik Haftası etkinliklerinin, gençlerin bir araya gelerek ülke ve millet sevgisini pekiştireceği bir hafta olmasını dilediğini belirten Demir, sevgi ve saygılarını iletti.