Kocamaz: "Kamuda itibardan tasarruf olmaz"

Kocamaz: cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de yaptığı konuşmada tarımda yaşanan sorunlara dikkat çekti.


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 13 Mayıs 2024 tarihinde  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” hakkında TBMM’de konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketini eleştiren Kocamaz, kamuda tasarrufun, Hükümet tarafından, kamu yerine ne yazık ki yine vatandaşların sırtına yüklendiğine dikkat çekti.

"Kamuda itibardan tasarruf olmaz"

Konuşmasında,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İtibardan tasarruf olmaz” sözlerini hatırlatan Kocamaz, “Tasarruf paketi, kamuda istihdamın önünü üç yıl süreyle tamamen kapatmış, kamu çalışanlarının altındaki servis araçlarını almış, lojman ve sosyal tesislerden mahrum bırakmış, esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle güvencesiz çalışma yöntemlerinin önünü açmıştır. Hükümet, dün açıkladığı tasarruf paketinde, açıkça "Kamuda itibardan tasarruf olmaz" demiştir” diye konuştu.

Kocamaz, hazine garantili projelerin tasarruf paketinde kapsam dışı bırakıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti;

“Devletin belini büken Sayın Erdoğan'ın kışlık ve yazlık sarayları için yapılan yüksek harcamalar ile hazine garantili projeler tasarruf paketinde kapsam dışı bırakılmıştır. Çoklu maaşa dokunmayan Hükümet, huzur hakkına sadece üst sınır getirmekle yetinmiş; açıklanan pakette hedeflenen 100 milyarlık tasarruf devede kulak kalmıştır”

 Yeni tasarruf paketiyle işsiz vatandaşlara, atama bekleyen yeni işsizlerin de eklenebileceğine dikkat çeken Kocamaz, konuşmasını şöyle sonlandırdı;

 “Tasarruf sadece kamu çalışanları ve atama bekleyen milyonlarca işsiz gencimiz için yapılmamalı, asıl tasarrufu ülkeyi ve ekonomiyi bu hâle getirenler yapmalı, tasarruf ilk önce saray ve çevresinden başlamalıdır”