Mezitli Belediyesi'nden 'Tandır Evi' Açıklaması

Mezitli Belediyesi'nden 'Tandır Evi' Açıklaması cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi, son günlerde gündemi meşgul eden ’Tandır Evi’ ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Belediye yetkilileri, önceki dönemde ’Gönüllü Evleri’ çatısı altında kira ve fatura ödemeden işletilen ’Tandır Evi’ni yenileyerek, rant amacı gütmeksizin halka hizmet için yeniden faaliyete geçireceklerini belirtti.


Geçmişte şahıslara tahsis edilen ve belediye varlıklarının işgal edildiği tespit edilen işletmelerin belediye bünyesi altında yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

Belediye, 'Tandır Evi'nde çalışan tüm kadınlara istihdam sağlayacaklarını ve işten çıkartılmalarının söz konusu olmayacağını vurguladı. Halkın daha uygun fiyatlarla ve kaliteli hizmetten faydalanacağı 'Tandır Evi'nin, emekçi kadınların el emeğiyle ürettikleri ekmeklerle en kısa sürede hizmete devam edeceği belirtildi.  Mezitli Belediyesi yetkilileri, halkın taleplerine kulak verdiklerini ve kamu kaynaklarını doğru kullanarak daha etkin hizmet sunmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

MEZİTLİ BELEDİYESİ ‘TANDIR EVİ’ İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

“Mezitli Belediyesi’ne ait ‘Tandır Evi’ ile alakalı son günlerde gündem de yer alan haberlere istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur. Önceki dönem ‘Gönüllü Evleri’ çatısı altında; kira ve fatura ödemeden, rant uğruna işletilen ‘Tandır Evi’ni yenileyerek ranta değil, halka hizmet amacıyla yeniden faaliyete geçireceğiz. Şahıslara tahsis edilen; belediyemize ait ne kadar işletme var ise bu işletmeleri işgal edenlerin elinden alıp, belediye bünyemiz altında faaliyete kaldığı yerden devam ettirmek amacıyla çalışmalarımıza başladık. Mezitli Belediyesi olarak, ‘Tandır Evi’nde çalışan tüm kadınlara istihdam sağlayacak, söylendiği gibi işten çıkartılmalar asla söz konusu olmayacaktır. Halkımızın daha uygun fiyata, daha kaliteli hizmetten faydalanacağı ‘Tandır Evi’miz mevcut düzeniyle ve emekçi kadınların ellerinin, emeklerinin birleşmesiyle ortaya çıkan ekmeklerimiz ile en kısa sürede kaldığı yerden sizlere hizmet vermeye devam edecektir.”

ResimResim