İşadamlarının önerisi: "Büyük bir fuar merkezi"

İşadamlarının önerisi: cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, oda ve borsaları ziyaret ederek sektörel sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı. Bu kapsamda, Çukurova Bölgesel Havalimanı çevresinde büyük bir fuar merkezi yatırımı yapılabileceği önerisi dile getirildi.


Mersin’deki oda borsa başkanları ile yapılan görüşmelerde, sektör temsilcilerinin talep ve beklentileri TOBB nezdinde değerlendirilmek üzere ele alan Lokmanoğlu, TOBB’un reel sektörün sorunlarına duyarlı olduğunu kaydetti.

İlk olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden Lokmanoğlu, MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Söz konusu görüşmede, kentin büyük bir fuar merkezine ihtiyaç duyduğu gündeme geldi. TOBB Fuar Takvimi oluşturulurken hangi sektörün, hangi ilde daha güçlüyse o illerin tespit edilip uluslararası katılımın artırılacağı daha nitelikli fuarlar düzenlenmesi talep edildi. Görüşmede ayrıca Mersin’de yapımı tamamlanmak üzere olan Çukurova Bölgesel Havalimanı çevresinde büyük bir fuar merkezi yatırımı yapılabileceği önerisi dile getirildi.