Türkiye’deki 20 okuldan biri Mersin’de

Türkiye’deki 20 okuldan biri Mersin’de  cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi, mesleki eğitim çalışmaları kapsamında, Mersin Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.


Ziyarette sektörün talep ettiği operasyon eleman ihtiyacı, staj ve istihdam gibi konular üzerinde neler yapılabileceği görüşüldü.

Okul Müdürü Osman Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Şehmus Kayar, aynı komiteden Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ ve Meclis Üyesi Burhan Şiğva katılım sağladı.

Mersin Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Tematik-proje okul’ kapsamında lojistik alanında eğitim vermek üzere açılmış Türkiye’deki 20 okuldan biri olduklarını aktaran Okul Müdürü Çınar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu tematik projeyi kapatmasıyla nitelikli okul kapsamına alındıklarını bildirdi.

24 derslikle 336 öğrenciye eğitim verdiklerini söyleyen Çınar, saha ziyaretlerini standart olarak anlaşmalı firmalarda, liman, gümrük müdürlüğü ve MIP’de gerçekleştirdiklerini aktararak, eğitim sırasında kullanılan teknik alt yapıya değindi.