Mezitli Belediyesi’nden mali duruma dair önemli açıklama

Mezitli Belediyesi’nden mali duruma dair önemli açıklama cukurovagazetesi.com
Bedirhan SÜRMELİ

Mersin Mezitli Belediyesi, önceki dönem belediye başkanının iddialarına cevap vererek, belediye kasasına bırakıldığı iddia edilen paranın kaynağını açıkladı.


Yapılan yazılı açıklamada, belediyenin ve bağlı iştiraklerin hesaplarının bağımsız denetim firmaları tarafından denetlendiği ve denetimin tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, belediyenin kâr değil borç ile devralındığı vurgulanarak, yapılan ön incelemelerde belediyenin gereksiz harcamalar ve zarara uğratıldığı tespit edildiği ifade edildi. Seçim gününe kadar halka hizmet için kullanılması gereken taşınmazların ve arsaların satıldığı ve bu durumun belediyenin zararına olduğu dile getirildi.

Bu durumun belediyenin projeleri ve yatırımları için önemli bir kaynak kaybı olduğu vurgulanırken, belediyeye ait taşınmazlar üzerinde projelerin hayata geçirilmesinin neredeyse imkansız hale geldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, iş vaadiyle belediyeye giriş yapan ve sadece seçim propagandası amacıyla işe alındığı belirlenen yüzlerce kişiye ilişkin tespitlerin yapıldığı ifade edildi. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten belediye yetkilileri, halkın ve belediyenin mali durumunu en doğru şekilde paylaşacaklarını vurguladılar.

Mezitli halkının ve kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirileceği belirtilen açıklama, belediyenin gelecekteki adımlarının da ne yönde atılacağına dair önemli ipuçları verdi.

Resim

Resim