Özyiğit, vatandaştan gelen soruları yanıtladı

Özyiğit, vatandaştan gelen soruları yanıtladı cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit YouTube programında vatandaştan gelen soruları cevapladı


Seçim öncesinde belirttiği gibi vatandaştan gelen sorulara cevap vereceğini söyleyen Başkan Özyiğit, sorulan sorularla hem terlediğini hem keyif aldığını aktararak programını yayınladı

Özyiğit, en sevdiğiniz belediye hizmeti nedir?  Sorusuna şöyle cevap verdi, ‘’Klasik belediye hizmetinin yanında en sevdiğim hizmet, çocukların eğitimine dönük yapmış olduğumuz erken çocukluk eğitimi hizmeti diyebilirim. Onun dışında çocuklarımızın gelişimini değerlendirildiği projeler ve beceri temelli eğitim merkezlerimiz (BETEM). Bu alanda verdiğim hizmetleri hem seviyorum hem deen çok memnun kalınan hizmetler arasında oluyor’’ ifadelerini kullandı.

Yeniden seçilmek nasıl bir duygu?

Başarmış olmanın verdiği mutluluğu hissettiğini aktaran Özyiğit, ‘Takdir edilmiş olmanın verdiği bir mutluluk da var. Yani bir dönem görev yaptınız evet işinizi iyi yaptınız, sizi yeniden göreve seçiyoruz duygusu bizi onore etti mutlu etti. Sağladığı yüksek enerjiyle de önümüzdeki dönem daha çok çalışacağız’’ dedi.

Üniversite öğrencilerine neden burs vermediniz?

Belediyelerin yasa gereği burs vermenin yasak olduğunu belirten Özyiğit, ‘’ 5 Yıllık süreçte 4 bin 500 üniversiteliye burs verdik. Aslında buna burs diyemiyoruz yasa gereği belediyelerin burs vermesi yasak. Onun için öğrenim yardımı yapabiliriz. Üniversiteyi ilk yıl kazanan öğrencilerimize bu öğrenim yardımını sunuyoruz. Geçen yıl 4 yıl ve üzeri okul kazanan öğrencilerimize 6 bin 500 TL öğrenim yardımı yaptık. Bunun dışında 2 yıllık okul kazanan öğrencilerimize de 3 bin 500 TL öğrenim yardımı yaptık. Bu yardımı aralıksız yapan nadir ilçe belediyelerindeniz. Yardım etmeyi afişe etmeyi istemiyoruz, sağ elin verdiğini sol el görmesin’’ diye konuştu.