Savunma Sanayi üretimi yapan Koyuncu'dan 10 milyon liralık yatırım

Savunma Sanayi üretimi yapan Koyuncu'dan 10 milyon liralık yatırım cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de savunma sanayi ve çelik endüstrisine aşındırıcı ve mobil kumlama yapan Koyuncu, geçen yıl yapılan 10 milyon liralık makine ve otomasyon yatırımıyla aylık kumlama kapasitesini yüzde 200 artırdı.


İsmail Koyuncu tarafından bir şahıs işletmesi olarak 1988 yılında kurulan ve 2008 yılından itibaren 2’nci kuşak temsilciler tarafından yönetilmeye devam eden Koyuncu, yaklaşık 30 bin metrekarelik 3 fabrikasında, aşındırıcı ve mobil kumlama, astar-boya uygulama, yüzey hazırlama, endüstriyel koruyucu kaplama ile sonlandırma hizmeti veriyor.

Çelik yüzeylerin boyadan önce kir ve pastan arındırılmasına imkân sağlamasıyla metal yüzey kaplamasının olmazsa olmazları arasında bulunan kumlamanın malzeme korozyon dayanımını maksimum düzeye çıkardığını belirten Koyuncu Çelik Genel Müdürü Seydi Koyuncu, “Çelik endüstrisindeki deneyimimizle, büyük ticari ve sivil projelerin yanı sıra nispeten daha özel işleri de başarıyla tamamlıyoruz. Modern endüstri ekipmanlarına sahip mobil uzman ekibimiz, Türkiye’nin herhangi bölgesindeki bir projenin gereksinimini karşılayabilir. Hiçbir iş bizim için çok büyük ya da küçük değildir. Bu anlayışla artan iş hacmini karşılayabilmek amacıyla geçen yıl 10 milyon liralık makine ve otomasyon yatırımı yaptık. Aralarında büyük bir kumlama makinesinin de bulunduğu cihazlarımızı faaliyete alarak, aylık kumlama kapasitemizi yüzde 200 artırmayı başardık. Gelecek dönemlerde ekipman yatırımlarını sürdüreceğiz” dedi.

İhracat yüzde 300 arttı

Şirketin 2023’teki etkinliğini değerlendirerek, 2024 hedeflerinden söz eden Seydi Koyuncu, “Bölgesel olarak yapısal çelik yatırım faaliyetlerinin yoğun olduğu 2023, bizim açımızdan dolu dolu geçti. İhracat rakamlarımızı yüzde 300 artırdık. Bu sene yine bölgemizdeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali, SASA, Şişecam ve ÇimSA gibi işletmelerde faaliyetlerin yoğun şekilde devam edeceğini bekliyor, yüksek iş hacimli bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Mevcut ihracat pazarlarımız arasında Hollanda, İtalya, Kanada, İngiltere, İsveç, Suriye, Somali, Bangladeş ve Kenya gibi ülkeler bulunuyor. Polonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan’ı da pazarlarımız arasına katmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Üretim ve ihracatın arttığı ortamda yeni fabrika ve tesis yatırımlarını gündemimize aldık. Organize sanayi bölgelerinde yatırım alanı edinebilmek için temaslarımız sürüyor. Önümüzdeki süreçte yeni tesis kurulumlarını planlayıp inşaat sonrası işleme alarak iş hacmini artırmaya, müşterilere daha hızlı yanıt vermeye ve böylece ülkemize döviz girdisi sağlamaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.