Tuncer, Seçim Özel Programında

Tuncer, Seçim Özel Programında cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Gazeteci Kemal İstek’in sunduğu Seçim Özel programında seçime dair soruları yanıtladı.


Mezitli'ye hizmet etme arzusuyla siyasete adım atan CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, deneyimli ve halkla iç içe bir profil çizerek seçmenlerin karşısına çıkıyor.

Tuncer, siyasi geçmişini şu şekilde özetledi: "Siyasete ilk adım attığımda, doğduğum ve büyüdüğüm kentime hizmet etmek için yola çıktım. Aldığım örgüt terbiyesi gereği, kademe kademe örgütün en alt tabanından en üst tabanına kadar görev yapmayı kendime hedef olarak belirledim. Bu doğrultuda, 2005-2006 yılları arasında il gençlik kollarında, 2007-2008 yılları arasında Mezitli ilçe gençlik kolları başkanlığında görev aldım. 5 sene ilçe başkanlığı yardımcılığı, 2014-2019 yılları arasında ise Mezitli ve Büyükşehir Belediyesi 1. sıra meclis üyeliği yaptım."

Hem örgüt tabanında hem de belediye meclis üyeliğinde edindiği deneyimin önemini vurgulayan Tuncer, "Hem örgüt tabanında hem de belediye meclis üyeliğinde deneyimim yüksek. Büyükşehir Belediyesi'nde bütçe komisyon başkanlığı, Mezitli Belediyesi'nde ise imar komisyon başkanlığı gibi görevler üstlendim. Tüm bu görevler sayesinde hem belediyeciliğe hem de halkın içinden olmanın deneyimini kazandım. Siyasetin en temelinde deneyimim olduğu için tanınan biriyim" diye konuştu.

Tuncer, Mezitli'ye hizmet etmek için büyük bir heyecan duyduğunu ve halkın desteğine güvendiğini ifade etti.

“EMEKÇİLERLE UĞRAŞILMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Tuncer, son zamanlarda emekçilere yapılan zamlar hakkında yaptığı açıklamada, "Bizi en çok üzen şey, emekçinin işiyle uğraşılması" dedi. Keşke böyle bir şey yapılmasaydı diyen Tuncer, ihale sürecini takip ettiklerini ve neden 10 yıl veya 5 yıl önce değil de son 10 gün kala yapıldığını anlamadıklarını dile getirdi.

Tuncer, "Keşke işçi kardeşlerimize yapılan zam 10 yıl önce yapılsaydı, seçime kısa süre kala değil" diye konuştu. İşçi kardeşlerimizle uğraşılmasından üzüntü duyduklarını belirten Tuncer, "Onlar hiç merak etmesinler. Biz her zaman emeğin ve ekmeğin yanında olanlarla bir olacağız. O kardeşlerin alımını yeniden gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA HALKTAN SICAK KARŞILAMA

Seçim çalışmaları hakkında açıklama yapan bir aday, halktan büyük ilgi gördüğünü ve desteklendiğini söyledi. Yolda yürüdüğünde gençlerin, abilerin ve teyzelerin kendisine sarıldığını ve halktan en ufak bir tepki almadığını belirten aday, "Herkes beni bir kardeşi gibi benimsiyor" dedi.

Aday, Mezitli'yi çok sevdiğini ve güzel şeyler yapacağına inandığını dile getirdi. Doğulusuyla batılısıyla, sağcısıyla solcusuyla tüm Mezitli'ye hizmet etmek için heyecanlı olduğunu söyleyen aday, "Bize inansınlar, güvensinler. Biz emekçinin de, emeklinin de, işçinin de, tüm halkın yanında olacağız" dedi.