"Toroslar, kış turizminin merkezi olacak”

cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Seçim çalışmaları kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz, “İlçemizi bölgenin en önemli kış turizmi haline getireceğiz” diye konuştu.


MHP’li Ali Öz, Toroslar halkına müjdeyi verdi.

Öz, Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; MHP İl Başkan Vekili Salih Bayraktar, AK Parti İl Yöneticisi Tuğrul Kurt, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser, MHP Toroslar İlçe Başkanı Osman Mete Yıldız ve Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay ve Toroslar halkı ile bir araya geldi. 
Toroslar ilçesi için projelerini aktaran Aday Öz, ilçe halkına bir müjde de verdi. Öz, “İlçemizi bölgenin en önemli kış turizmi haline getireceğiz” diyerek, “Arslanköy’ün üst tarafında yer alan Dümbelek Boğazı, İsviçre’de bulunan kayak merkezleriyle eşdeğer pozisyonda bulunmakta. Ancak burası için yeteri özen gösterilmemiş; Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ile işbirliği yapılamaması neticesinde ve yetersiz organizasyonlar sonucu burası turizme kazandırılamamıştır. Biz ise göreve gelir gelmez, zaman kaybetmeksizin Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile işbirliği yaparak ilçemizde kış turizmini geliştireceğiz. Modern tesisler ve konaklama seçenekleriyle bölgenin çekim merkezi olmasını sağlayacağız. Aynı zamanda doğal güzellikleri koruma odaklı projelerle sürdürülebilir bir kış turizmi anlayışını benimseyeceğiz. Toroslar’ın kış turizmi ile yeniden keşfedilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.