Ata Eğitim Merkezi minikleri ağırladı

Ata Eğitim Merkezi minikleri ağırladı cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

İtfaiyecilik eğitimi veren Ata Eğitim Merkezi bugün Toroslar Bahriye Anaokulu Öğrencileri’ni ağırladı. Minikler Mersin İtfaiyesi Eğitim Şubesi’nde eğitim aldı, eğlendi.


Mersin İtfaiyesi bugün Ata Eğitim Merkezi’nde misafir ettiği anaokulu öğrencilerini hem eğitti hem eğlendirdi. 

Toroslar Bahriye Anaokulu öğrencilerini ağırlayan Mersin İtfaiyesi, miniklere itfaiyecilik mesleğini yakından tanıtmak amacı ile ATA Eğitim Merkezi’ne eğitim gezisi düzenledi. Öğrenciler aynı zamanda temel yangın eğitimi de aldı.

Mersin İtfaiyesi Eğitim Şube Müdürlüğü Personeli Tuğba Kaya tarafından itfaiyeciliğin temel görevlerini anlatılan çocuklar, ‘Temel Yangın Eğitimi’ hakkında bilgilendirildi.

112 ihbar hattının önemi anlatıldı

Çocuklar için verdiği eğitimde Mersin İtfaiye Teşkilatı'nın birincil görevinin vatandaşların olası yangın ve afet durumlarında canını ve malını kurtarmak olduğunu kaydeden Kaya, ATA Eğitim Merkezi'nin kuruluş amacı hakkında da bilgiler verdi. 112 yangın ihbar hattının önemine vurgu yapan Tuğba Kaya, öğrencilere yangın ve depremde baş başa kalmaları durumunda neler yapmaları gerektiğini anlattı. Yaşam üçgeni uygulamalı olarak gösterildi. Portatif Yangın Söndürücüler hakkında bilgi veren Kaya, miniklerin itfaiyecilik hakkında merak ettiği soruları cevapladı.

Minikler, Çocuk Eğitim Alanı’na geçerek itfaiyeci giysileri giydi. Çocuklar için hazırlanmış olan parkurunda yarışan çocuklar, eğlenceli vakit geçirdi.

İtfaiye araçları çocukların ilgi odağı oldu
Etkinlikte çocukların en yoğun ilgisini ise itfaiye taşıtları çekti. Kontrollü bir şekilde itfaiye araçlarına binen minikler siren çalıştırarak heyecanlarını ikiye katladı.

Çocukların misafir edildiği etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ResimResim