Türkiye’nin büyümesi Mersin’e de ilham oluyor

Türkiye’nin büyümesi Mersin’e de ilham oluyor cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Başkanı Mehmet Sait Kayan, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fazla büyüyen ülke olmasını Mersin’e için ilham kaynağı olduğunu söyledi.


MÜSİAD Mersin Başkanı Mehmet Sait Kayan açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili açıklama yaparak, söz konusu büyümenin Mersin için büyük bir motivasyon kaynağı olacağını ve üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme sürecinin devam edeceğini söyledi. 

Mehmet Sait Kayan: “2023 yılının son çeyreğinde yüzde 4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2023’ün tamamında ise yüzde 4,5 oranında büyümeyi başarmıştır.” Dedi. Türkiye’nin 14 çeyrektir üst üste büyümesini devam ettirdiğini ifade eden Sait Kayan, “Türkiye olarak, Türkiye Yüzyılı iddiamıza yaraşır bir başlangıç yaptık. AB ülkeleri arasında en fazla büyüyen ülkeyiz. OECD ülkeleri arasında büyüme oranına göre ikinci sırada yer alan Türkiye, G20 ülkeleri arasında ise en fazla büyüyen 3’üncü ülke oldu. MÜSİAD Mersin üyelerimiz olmak üzere, Mersinli iş insanlarına, ülkemizin iş insanlarına, ekonomi yönetimimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Hükümetimiz tarafından kararlı olarak yürütülen Orta Vadeli Ekonomi programına olan güvenimizi bu vesileyle tekrar ediyor, kalıcı düşük bir enflasyon, kurda istikrar, kamu mali dengeleri ve dış ticarette sürdürülebilirlik hedeflerine adım adım yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.