Mersin DOB’da Atatürk’ün en sevdiği opera sahnelenecek

Mersin DOB’da Atatürk’ün en sevdiği opera sahnelenecek  cukurovagazetesi.com
Sami ŞAHİN

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Atatürk’ün ev sevdiği opera olan Giacomono Puccini’nin Tosca operasını sahnelenecek.


Giacomono Puccini’nin, Tosca Operası 29 Şubat Perşembe günü saat 20:00’da Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.

Opera boyunca Tosca ve Scarpia'da hayat bulan "iyi"-"kötü" arasındaki savaş gözler önüne serilecek.  İyi -kötü savaşı yüzünden yaşanamayan büyük aşk ve arka planda ise karmaşık bir siyaset ortamı seyirci ile buluşturulacak. Operanın içerinde ardağınız her şeyi bulabileceksiniz. Trajik bir son ile hırs, aşk, nefret, ölüm, intikam duygularının hepsini Tosca’da yaşayacaksınız.

Eserin rejisörlüğünü MDOB'un başrejisörü Kenan Korbek yaparken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz’in. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın yaparken çocuk korosu ise Reyhan Bezdüz tarafından hazırlandı.

Eserin başlıca rolleri şöyle; Tosca'yı Sevinç Demirağ, Cavaradossi'yi Özer Öndeş, Scarpia'yi Cüneyt Ünsal, Angelotti'yi Erdem Özdemir, Sagrestano'yu Ufuk Kasar, Spoletta'yi Orhan Güllüler, Sciarrone'yi Serkan Sevinç, Carceriere’yi Hüsamettin Özçelik ve çoban’ı İpek Bal canlandırıyor.

Eseri kaçırmak istemeyen katılımcılar biletlerini Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edebilir.

ResimResim