Mutlu’dan CHP’ye Akdeniz uyarısı

Mutlu’dan CHP’ye Akdeniz uyarısı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin, Mersin’de Akdeniz ilçesini Dem Partisi’ne bırakmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası yönünden tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Mutlu, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstemihan Talay’ın sözlerini de anımsattı.


YMP Genel Başkanı Mutlu, Mersin Limanı’nın stratejik önemine vurgu yaparak, ‘’Akdeniz ilçesini Dem Partisi alırsa, Mersin Limanı da onun yönetimine geçer’’ diyerek, Dem’in bölücü terör örgütü PKK ve emperyalist odaklarla ilişkili olduğu iddialarına işaret etti. Mutlu, ’’Dem’in bölücü örgütle organik bağı var mıdır? Amerika’nın uydusu mudur? Bilmiyoruz. Bu konuda çok söylenti var’’ diye konuştu.

‘’En stratejik limanı Dem’e verdiler’’

Geçtiğimiz günlerde CHP’ye konuya ilişkin sert tepki gösteren Kültür ve Turizm Eski Bakanı İstemihan Talay’ın sözlerini anımsatan Başkan Teoman Mutlu, ‘’CHP, değişim diyerek en stratejik limanın bulunduğu Akdeniz ilçesini Dem’e verdi. Bu mu değişim? Bunu ben söylemiyorum. CHP’nin duayen ismi İstemihan Talay söylüyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’Devletin bekası önceliğimiz’’

Mutlu; son olarak konunun önemine işaret ederek, ‘’Mersin Limanı ve Akdeniz ilçesinin Dem’e verilmesi konusunu inceliyoruz. Uzmanlar inceliyor. Bizim için önce vatan, önce devletin bekası gelir. Bu konunun takipçisiyiz’’ ifadelerini kullandı.