Mersin Turizm Fuarının Tarsus Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Mersin Turizm Fuarının Tarsus Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde düzenleyeceği Mersin Turizm Fuarı ile ilgili Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda Tarsus Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği (TARTUD) Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda 17-19 Nisan tarihlerinde Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde yapılacak fuarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy’un yaptığı bilgilendirme sunumunda ayrıca Doç. Dr. Sabri Arıcı ve Doç. Dr. İnci Erdoğan Tarakçı Mersin ve ilçelerindeki turizm potansiyelini değerlendirdiler. Konuşmacılar ayrıca, Mersin Turizm Fuarında hep birlikte olma dileğinde bulunularak, her ilçeye ayrı ayrı stant verileceğini ifade ederek, fuar kapsamı hakkında detaylı bilgi sundular.

Kaymakam Akyüz konuşmasında, Tarsus’un turizm açısından önemli değerlere sahip olduğuna dikkat çekerek, ‘’Kentimizin hem doğal hem de tarihi pek çok güzelliği var. Bu gibi organizasyonları kentin tanıtımı için önemli buluyoruz. Şehrimizin tüm potansiyelini açığa çıkarmak için hep birlikte çalışacağız.’’ dedi.

Fuar kapsamında bilimsel söyleşiler, yatırıma yönelik Mersin turizm planları, Mersin’in alternatif tur rotaları, endüstriyel turizm tasarımları, gastronomi-workshoplar, defile ve gösteriler yer alacak.