Vali Pehlivan: ‘’KADES, 18 bin kadına tanıtıldı’’

Vali Pehlivan: ‘’KADES, 18 bin kadına tanıtıldı’’ cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Vali Pehlivan, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 18 bin 818 kadına, KADES uygulamasının tanıtıldığını açıkladı.


Vali Pehlivan, konuşmasında,

“Valiliğimizin himayesinde kaymakamlıklarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, kolluk birimlerimiz, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum teşkilatları iş birliği ve koordinasyon içinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. 2023 yılında ilgili kurumlarımız tarafından, yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Kadın Destek Uygulaması (KADES) 18 bin 818 kadın vatandaşımıza tanıtılarak bilgilendirme yapılmıştır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, ’Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır. Kadına yönelik ve aile içi şiddeti önlemek amacıyla toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

‘’Şiddete sıfır tolerans’’
Kadına yönelik şiddetle mücadelede, ’şiddete sıfır tolerans’ ilkesi doğrultusunda temel, nihai ve en ideal hedeflerinin, şiddetin sıfırlanması olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, kadına yönelik ve aile içi şiddeti önlemek amacıyla, toplumun tüm kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi gerektiğini belirterek, söz konusu çabanın büyük önem arz ettiğini kaydetti.