“Çukurova teşvik edilirse, Türkiye’nin parlayan yıldızı olur”

“Çukurova teşvik edilirse, Türkiye’nin parlayan yıldızı olur” cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu, Hüseyin Kış başkanlığında Mersin’de buluştu. Kurul, Çukurova’nın merkezi idareden gerekli teşvikleri alması halinde Türkiye’nin tarım ve sanayide parlayan yıldızı olacağını vurguladı.


Verimli tarım toprakları, tarım ve sanayi altyapısıyla öne çıkan Çukurova Bölgesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya aday bir bölge olarak göze çarptığını söyleyen ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi olarak değerlendirilen Çukurova Bölgesi’nde üretim, yatırım ve ihracat yapan, istihdam sağlayan iş insanları bölgenin topyekun kalkınması için yoğun emek veriyor, çaba sarf ediyor. Bu açıdan bakıldığında iş dünyasının gerekli finansmana erişmesi, bölgenin özellikle tarım ve sanayi altyapısının gün yüzüne çıkması için merkezi idarenin sunacağı kapsamlı teşvikler Çukurova’yı ve bölge insanımızı kalkındıracağı gibi, bölgemiz Türkiye’nin uluslararası arenada parlayan bir yıldızı olacaktır”