Başkan Sert, Mersin’de paydaşlarıyla buluştu

Başkan Sert, Mersin’de paydaşlarıyla buluştu cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Öz-Sağlık-İş Sen Mersin yönetimiyle birlikte, Mersin Üniversitesi temsilcileriyle bir araya gelerek, istişare toplantısı gerçekleştirdi.


Öz Sağlık-İş Sen Mersin Şube Başkanı Özgür Turhan’ın da katılım sağladığı buluşmada, Başkan Sert, iş yeri temsilcilerine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

‘’İşçilerin sorunlarının çözülmesi en büyük beklentimiz’’
Geçtiğimiz günlerde ‘’İş Kanunu’’nda planlanan köklü değişikliği desteklediğini açıklayan Başkan Devlet Sert, işçilerin sorunlarını çözecek bir kanunun yürürlüğe girmesini talep ettiklerini açıklamıştı. Sert, ‘’Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından yürütülen ve milyonları ilgilendiren İş Kanunlarındaki düzenleme ve mevzuat dağınıklığını giderme çalışmalarında, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadro alan işçilerin kanuni düzenleme bekleyen sorunlarının da çözülmesi en büyük beklentimiz’’ ifadelerini kullanarak, istendiği takdirde gerekli desteği vereceklerini deklare edip, ‘’Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir İş Kanunu'nun hayata geçirileceğine olan inancımızı bir kez daha dile getiriyoruz’’ diye konuştu.