Eczacılardan ‘Sitikolin’ Uyarısı

Eczacılardan ‘Sitikolin’ Uyarısı cukurovagazetesi.com
Sinem ERKİZ

Mersin Eczacı Odası, sitikolin ile ilgili açıklama ve önerilerde bulundu.


 

Nörotransmitter olan Asetilkolin'in bir türevidir. Beyin fonksiyonları ve hücre zarı yapısının korunmasında rol oynar.

Parkinson hastalarının tedavisinde kullanılmaya başlanmasıyla bilinen Sitikolin, bu tedavide dopamin sentezi için kullanılmaktadır. Bunun yanında, hafıza, beyinsel aktivitelere katkısı ve hücre korunması için de sıklıkla tercih edilen bu bileşen, takviye gıdalar içerisinde de bulunmaktadır.


NEDEN SİTİKOLİN KULLANMALIYIZ ?
Neden sitikolin kullanmalıyız sorunun cevaplarını sıralayan Eczacılar, “Bilişsel Fonksiyonları Destekler. Öğrenme ve Hafıza Üzerinde Olumlu Etkileri Vardır. Sinir Sistemi Sağlığını İyileştirir. Sinir Hücreleri Arasındaki İletişimi Arttırır. Nörotransmitter Üretimine Katkıda Bulunur. Hücre Zarının Yapısını Güçlendirir” dedi.

GÜNLÜK NE KADAR KULLANMALIYIZ?
Yetişkin ve çözük dozunun farklı olduğunu belirten Eczacılar, “Çocuklar İçin Önerilen Günlük Dozaj 11 Yaş Üzeri 125 mg/gün, yetişkinler İçin Önerilen Günlük Dozaj 250-500 mg/gün kullanılmadır” önerisinde bulundu. 

SİTİKOLİN HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER
Sitikolin kullanmadan önce bilinmesi gerek detaylara da değinen Eczacılar, “Sitikolin kullanımı bazı kişilerde baş ağrısı, mide rahatsızlığı, uykusuzluk gibi yan etkilere neden olabilir. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, sitikolin kullanımı konusunda doktorunuza veya eczacınıza danışın. Çocukların büyüme ve gelişmekte olan sistemleri, yetişkinlerden farklıdır. Sitikolin kullanım dozu çocuğun yaşına ve ihtiyaç durumuna göre doktorunuz veya eczacınız tarafından belirlenmelidir” şeklinde konuştu.

 

ResimResimResim