Mersin’e söz verildi, Adana’ya mı yapılacak?

Mersin’e söz verildi, Adana’ya mı yapılacak? cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bir soru önergesi sunarak, Mersin’de yapılması planlanan ‘Ana Konteyner Limanının, Adana’ya yapılacağı iddialarını sordu.


Mersin’e, ihracat ve istihdam alanında katkı sunacak olan Konteyner Limanı projesinin yankıları devam ederken Vekil Kocamaz, eski bakanın, "Konteyner Limanı Adana'ya yapılacak" sözleri üzerinden Bakan Uraloğlu’na bunun doğru olup olmadığı sorusunu yöneltti.

“Ana Konteyner Limanı Adana’ya kaydırılıyor”

Mersinlilerin yakından takip ettiği Konteyner Liman Projesinin akıbeti Kocamaz’ın da dikkatinden kaçmadı. İyi Partili Kocamaz, konteyner Limanı soru önergesinde “Ana Konteyner Limanı Adana’ya kaydırılıyor” diyerek Bakan Uraloğlu'na şu üç temel soruyu yöneltti:

 “Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana'nın Yumurtalık İlçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin'de büyük tepkilere neden olan bu açıklama doğru mudur?

 Bütün bu vaatlere ve verilen sözlere rağmen Mersin konteyner limanını Adana'nın Yumurtalık İlçesine mi yapmayı planlıyorsunuz? Konteyner Limanı'nın yapılması planlanan il konusunda herhangi bir karar mevcut mudur? Limanı hangi şehre yapmayı planlıyorsunuz?

 Mersin'in ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlaması planlanan bu önemli yatırımın Mersin'den alınarak Adana'ya kaydırılmasının başlıca sebepleri nelerdir? Ulaştırma ve Altyapı eski bakanı döneminde açıklanan bu kararı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?”