Silah kaçakçılarına “MERCEK-10” operasyonu! 12 kişi gözaltında

Silah kaçakçılarına “MERCEK-10” operasyonu! 12 kişi gözaltında cukurovagazetesi.com
İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde silah imalatı ve silah kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik düzenlenen “MERCEK-10” operasyonlarında 12 şüpheli şahsın yakalandığını, 93 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini açıkladı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MERCEK-10” operasyonları kapsamında 6 ilde silah imalatı ve silah kaçaklığını yapan 12 şüphelinin yakalandığını, 93 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini açıkladı.

Ruhsatsız silah temin edenlere ve silah kaçakçılarıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecek! diyen Yerlikaya, “Milletimizin bilmesini isterim ki; Halkamızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara ilah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul, Rize, Adana, Aydın ve Batman İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen “MERCEK-10” operasyonlarında; 93 adet ruhsatsız tabanca, 77 adet çeşitli tabanca parça ve tertibatı, 65 adet namlu, 48 adet 9mm çapında tabanca şarjörü ve 238 adet 9mm ve 7,62 tabanca fişeğine el konuldu.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.