Duayen isim Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla anılacak

Duayen isim Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla anılacak cukurovagazetesi.com
Şule İnan

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan “Unutma Bizi” isimli tiyatro oyunu, Yenişehir Belediyesinin de desteğiyle Mersin’de sahneleyecek.


Cengiz Toraman tarafından yazıp yönetilen, Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Unutma Bizi” oyununu Mersinli sanatseverlerle buluşacak.

22 Ocak tarihi, saat 21.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek oyunda; oyuncu Orhan Aydın ve Levent Üzümcü, Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’nun hayatından kesitleri sahneye taşıyacak.
Tüm Mersinlileri tiyatro oyununa davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayarak, ‘’‘Ey halkım, unutma bizi!’ diye sesleniyordu Uğur Mumcu. Elbette unutmadık ve unutmayacağız. Aydınlık bir ülke için verdiği demokrasi mücadelesini sahipleneceğiz. Uğur Mumcu’yu aramızdan koparılışının 30’ıncı yılında saygı ve özlemle anıyorum’’ ifadeleriyle Mumcu’yu andı.