Mersin’e ait özel bir marş bestelendi

Mersin’e ait özel bir marş bestelendi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuar’ı kompozisyon ve orkestra şefliği yapan Öğretim görevlisi Dr. Duygu Deniz Demirel sözü ve müziği kendine ait Mersin Marşı’nı besteledi.


Mersin’in 101. kurtuluş yıl dönümünde, 3 Ocak 2024 tarihinde, çalıştırıcılığını üstlendiği  “Sivil Toplumun Sesi Korosu" ile birlikte ilk kez sahneye konulan Mersin Marşı ile ilgili konuşan Demirel  “ Mersin’in de bir marşı olsun istedim, tıpkı İzmir Marşı gibi” dedi.

MERSİN’İMİZ İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPMAK İSTEDİM”

Mersin’e duyduğu aidiyet duygusu ile marşı oluşturduğunu dile getiren Demirel,“Mersinli olarak bu aidiyet duygusuyla ve bir besteci sorumluluğuyla Mersin’imiz için bir çalışma yapmak istedim. Ne olabilir? Tabi ki bir besteci olarak, bir şarkı olabilir bir marş olabilir diye düşündüm. 3 Ocak tarihi de çok yakındı. Çok samimi bir arkadaşım, “Hep İzmir Marşı söyleniyor. Mersin’imizin bir marşı yok mu?” deyince, “Haklısın” dedim. “Mersin için bir şeyler yapmak lazım.” Ve bir Mersin Marşı ortaya çıktı. Güftesi ve bestesi bana ait. 3 Ocak gibi anlamlı bir günde çalıştırıcılığını üstlendiğim “Sivil Toplumun Sesi Korosu”yla birlikte sahneye koyduk. Çok beğenildi ve sahip çıkıldı. Mersinliler sahip çıktı. Ve ben bununla gurur ve mutluluk duydum. Önemli olan biz sanatçıların üretimlerine sahip çıkılması. B en bu çalışmamı Cumhuriyet’in 100. yılında Mersin halkına hediye ediyorum” dedi.

“PROFESYONEL KAYIT İSTENEN HER KURULUŞA DAĞITILACAK”

Mersin Marşı’nın profesyonel kaydını almak istediği ve alınırsa istenen her kuruluşa dağıtılacağını belirterek, marşa sahip çıkılmasının altını çizen Demirel, “Evet, ben çok isterim kayıt altına almayı. Hatta bunun için girişimlerde de bulunduk. 31 Ocak’ta Sivil Toplumun Sesi Korosu ile birlikte bir konserimiz daha olacak. Hem benim düzenlediğim çok sesli türküler hem de Mersin Marşı okunacak. Orada profesyonel bir kayıt alınacak. Ve o profesyonel kayıt istenen her kuruluşa dağıtılacak. Umarım Mersin Marşı’na Mersin halkı sahip çıkmaya devam eder. Zaten bir bestecinin görmek ve duymak istediği en değerli şey bu” ifadelerini kullandı.