Üçkardeş, MGC Başkanlığına aday

Üçkardeş, MGC Başkanlığına aday cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Gazeteci Beycan Üçkardeş, 27 Ocak’ta Mersin Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’nda yapılacak olan başkanlık seçimi için adaylığını, bugün saat 10.30’da Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısıyla duyurdu. Üçkardeş, gazetecilere uluslararası teşvik ve kurumların ilan, reklam alma konusunda destek alması için çalışacağını belirtti.


Uzun yıllardır Gazetecilik mesleğini yapan Beycan Üçkardeş, konuşmasına; gazetecilik mesleğini onuruyla yapan herkesle kol kola yürümek adına, bir yola çıktığını söyleyerek başladı.

Üçkardeş, ‘’Uzun yıllar mesleğin her kademesinde görev alan bir arkadaşınız olarak, mesleğimizin ve meslektaşlarımın yaşadığı sorun ve sıkıntıları biliyorum. Bunların çözümü için 27 Ocak'ta yapılacak Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin Genel Kurulu'nda Başkan Adayı olarak gireceğimi duyurmak istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’Mesleki dayanışma, aktif cemiyet’’

‘’Gazeteciler toplumumuzun en önemli güçlerinden birisi olarak gösteriliyor’’ diyen Üçkardeş, halkın yaşadığı sorunların çözümü için gazetecileri adres gösterdiğini vurgularken, gazetecilerin ise kendi sorunlarının çözümü için gidecek bir adres bulamadığına dikkat çekti. Beycan Üçkardeş, gazetecilerin kendi seslerini duyurmakta güçlük çektiğini söyleyerek, ‘’Bu noktada en önemli görev meslek örgütüne düşüyor. Mesleki dayanışmanın sağlanması, cemiyetimizin aktif bir yapı haline gelmesi, sorunlarımızın çözümünde en önemli unsurdur. Ben ve arkadaşlarım bunu başarmak için göreve talibiz’’ diye konuştu.

‘’Gazetecilere ayrıcalık’’

Mesleki eğitim çalışmaları, yarışmalar, ulusal, uluslararası teşvikler ve destek projeleri ile mesleğini layıkıyla yapmak isteyen gazetecilere katkı sunmak istediğini vurgulayan Gazeteci Üçkardeş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Birçoğumuzun cebinde taşıdığı üyelik veya mesleki tanıtım kartlarını çipli hale getirerek alışveriş, eğlence, sağlık gibi farklı sektörlerde gazetecilerimize özel indirimler, kampanyalar yapılabilmesi için çalışma yapmayı planlıyoruz. İlçelerde bulunan üyelerimizle birlikte sımsıkı bir aile olmak istiyoruz. Bunun için sürekli yollarda olacağız. Onların sıkıntıları, dertleri de bizim derdimizdir, biz bir aileyiz’’

‘’Gazetecilerin ekonomik sıkıntılarına çözüm’’

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve kamuoyunda internet yasası olarak bilinen yasanın ardından birçok gazetecinin artan maliyetler karşısında güç duruma düştüğünü dile getiren Üçkardeş; kurumların ilan, reklam ve kurum desteği alamaz hâle geldiğinin altını çizdi. Evine ekmek götürmekte zorlanan gazetecilerin sorunlarına çözüm yolları bulacağını aktaran Beycan Üçkardeş, ülke ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini de hatırlatarak, şunları söyledi: ‘’Şu günlerde gazeteci arkadaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının çözümü için adımlar atacağız. Şu anda, yıllarca bu memlekete hizmet etmiş ancak sağlık sorunları veya başka nedenlerle sokağa çıkamaz durumda olan onlarca meslektaşımız var. Onlara olan ahde vefa borcumuzu kesinlikle ödeyeceğiz’’

‘’Konut projesi’’

Medya sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili, ilgili olarak kurum ve kuruluşlarla buluşma toplantıları düzenleyip çözümünün ilk elden sağlanması için girişimlerde bulunacağı vaadinde de bulunan Üçkardeş; gazetecilerin, barınma, ofis gibi ihtiyaçlarının kökten çözümü için, başta TOKİ olmak üzere, ilgili kurum, belediyelerle görüşerek çözüme yönelik adımlar atacağını, konut edindirme projeleri geliştireceğini kaydetti.

‘’Kurumlarda gelir artışı’’

‘’Gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin gelirlerinin artması için çalışacağız’’ diyen Beycan Üçkardeş, Mersin’in kendi kendine yeten ender kentlerden biri olduğunu söyleyerek, örnek olarak; Kromsan, Şişecam, Soda Sanayi gibi önemli sanayi kuruluşlarını ve Mersin Limanı sayesinde faaliyet gösteren yüzlerce lojistik firmasını ve ihracatçı birliklerini gösterdi. Başkan Adayı Üçkardeş, tüm bunlara rağmen, gazetecilerin yerel yönetimlerden, Odalardan zaman zaman da küçük esnaftan reklam ve destek alabildiğini anımsattı. Üçkardeş, söz konusu firmaları tek tek ziyaret ederek ortak projeleri yaşama geçirip basın yayın kuruluşlarının gelirlerini artırmak için çalışacaklarını aktardı.

"Sahadan gelen birine ihtiyaç var’’
‘’Gerçekten gazetecilik mesleğini yapıp bir şekilde cemiyetimizden uzakta kalmış kardeşlerimizi aynı çatı altında toplamak amacıyla üye yapımızı yeniden gözden geçireceğiz’’ ifadelerini kullanan Başkan Adayı Beycan Üçkardeş, son olarak; ‘’Duayen büyüklerimize, bu kente elinde kalemi ile bir çivi çakmış tüm gazeteci meslektaşlarımıza saygıda ve hürmette kusur etmeyeceğiz. Kentimizde onlarca meslektaşımızın çalıştığı TRT Bölge Müdürlüğümüz var. Burada çalışan veya emekli olan tüm ağabeylerimizin veya kardeşlerimizin bu çatıyı daha aktif kullanmaları için, onların yaşadığı sıkıntıları çözebilmek için gayret göstereceğiz’’ ifadelerini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Uzun yıllar televizyon sahibi olan gazetecilerin yönettiği Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne, bu kez sahadan gelen gazeteci kardeşinizin başkan olması için oylarınıza ihtiyacımız var’’