Mersinli astronot 2 gün sonra uçacak

Mersinli astronot 2 gün sonra uçacak cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan Mersinli astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de gerçekleşecek fırlatma ile uzaya gönderilecek.


Astronot Gezeravcı’nın, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla beraber tarihe geçmesine az bir süre kaldı. 

Nisan ayında ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde eğitimlerine başlayan Mersinli astronot Axiom Mission 3 (Ax-3) mürebbatıyla 2 gün sonraki uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Mersinli astronot uçuşa kısa bir süre kala duygularını şu sözlerle dile getirdi, “Önemli olan milletimizin, ülkemizin geleceğe yönelik bu önemli adımı atmaya kararlı olduğunu hatırlamaları, artık gökyüzünün sınırlarının ötesine geçerek derin uzay düşleri kurabildiğimizi görmeleri”


 Nasa uçuş programının detaylarını paylaştı. Buna göre, yarın California’daki Emblem Akademisi için seferle ilgili eğitimsel uçuş içi etkinliği düzenleneceğini, ardından NASA uçuş mühendislerince basın toplantısı yapılacağını duyurdu. Medya telekonferansının ise 17 Ocak Çarşamba günü düzenleneceği ve aynı gün, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Dünya Doğa Vakfı için Danimarka’daki ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, ESA’dan ISS Komutanı Andreas Mogensen ile yapılacağı da bildirildi. Söz konusu fırlatmanın lansmanı da aynı gün yapılacağı Ax-3’ün, Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenmesinin ise 19 Ocak Cuma günü TSİ 13.15’te olması hedeflenirken Ax-3’ün, istasyona yanaşması, ardından ambarın açılması ve mürettebatı karşılama programı düzenlenmesi planlandığı paylaşıldı.