Yarıyıl tatile giren çocuklara renkli etkinlikler!

Yarıyıl tatile giren çocuklara renkli etkinlikler! cukurovagazetesi.com
İHA

Yarıyıl tatiline girecek olan miniklerin müzikallerden tiyatro oyunlarına, çocuk filmlerinden birbirinden eğlenceli atölyelere kadar yüzlerce etkinliğe Biletinial’da ulaşabilecek.


Yorucu eğitim dönemine kısa bir ara verecek minikler, birbirinden güzel etkinlik seçenekleriyle hem eğlenecek hem de becerilerini geliştirecek.

Çocuk oyunlarından birbirinden güzel çocuk filmlerine, dans, ritim, drama, resim ve seramik atölyelerinden müzikli gösterilere kadar pek çok seçenek Biletinial’da çocukları ve ailelerini bekliyor.

Macera dolu çocuk oyunları, müzikaller ve interaktif gösteriler

5 sezondur severek izlenilen, pedagog onaylı müzikli çocuk oyunu “Charlie’nin Çikolata Fabrikasında”, yarıyıl tatili boyunca çocuklarla buluşacak. İzleyicilerin beş farklı çocuğun yarışmasına, büyükbabanın sevgisine ve Bay Wonka’nın danslarına şahit olacağı oyun, çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak. Enes Danış’ın yönettiği, Berkay Şanveren, Şerife Letifoğlu, Burak Cankurtaran, Öykü Su Okur ve Rutkay Balcılar’ın oynadığı oyun, 23 Ocak’ta Kadıköy Eğitim Sahnesi’nde, 28 Ocak’ta Hilltown Seyirlik Sahne’de, 29 Ocak’ta Kozzy Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde, 30 Ocak’ta ise Watergarden Performans Merkezi Duru Ataşehir’de sahnelenecek.

Çocuklar tatilin keyfini çıkaracak

Dünyanın en bilinen hikayelerinden birisi olan “Goldilocks ve Üç Ayı” isimli hikayeden Tiyatro Fil tarafından uyarlanan İngilizce müzikal “Goldilocks And The Three Bears- A Violin Story”, 29 Ocakta Torium Sahne’de İstanbullu miniklere eğlenceli bir gün yaşatacak. Eskişehirli minikler, tatilin keyfini Anadolu’nun kadim gösterisi gölge oyunuyla çıkaracak. Türk eğlence sanatının en önemli örneklerinden olan gölge oyunun günümüzdeki temsilcileri Emirhan Sertyalın ile Gökçe Güneyoğlu, Karagöz Hacivat’a nefes oluyor ve çocukları bu eğlenceli gösteriye bekliyor. “Çocuklara Karagöz Hacivat Gölge Oyunu”, 20 Ocakta Mahfil Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Bursa ve Ankara’da eğlenceli oyunlar

Spor yapmayı seven ve ormanda mutlu yaşayan süper tavuk ve arkadaşlarını anlatan interakif çocuk oyunu “Süper Tavuk”, eğlendirici hikayesiyle 25 Ocakta Nergis Gösteri Salonu’nda Ankaralı miniklerle bir araya gelecek. Çok eğlenceli macera dolu öyküsüyle “Kırmızı Başlıklı Kaz” oyunu, Bursalı miniklerin tatiline neşe katacak. Çağlar Tüfekçi, Öze Solak Altun, Emre Işındağ, Tara Haçikoğlu ve Şebnem Mazak Dirikolu’nun rol aldığı oyun, 27 Ocakta Bursa BAOB Sahne’de olacak. 20, 21 ve 28 Ocak’ta ise Cakcek ve Dev’in birlik olup Akıllı İbiş’i kandırmaya çalışırken başına gelenleri anlatan müzikli tiyatro oyunu “Akıllı İbiş”, minik tiyatroseverlere Ankara Demiurk Sahne’de buluşacak.

Hem eğlendiren hem beceri kazandıran atölyeler

AKM Çocuk Sanat Merkezi, yarıyıl süresince her yaştan çocuğa uygun birbirinden farklı atölyelerle keyifli tatil yaşatacak. Estetik düşünceyi geliştiren, sosyal beceriyi, iletişimi ve özgüveni sağlayan, sanatla çözüm ve arayışlara çıkaran drama atölyesi, çocuklara yeteneklerini keşfetme, özgüvenlerini geliştirme ve piyanoyu deneme fırsatı sunan piyano atölyesi, 4-6 yaş arasındaki çocukların yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları, üçgen ziller gibi orff çalgılarını kullanarak ritmik duygularını geliştirmeyi, orkestranın bir parçası olmasını sağlamayı, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirmeyi ve konsantrasyonu artırmayı amaçlayan “Erken Müzik Atölyesi” gibi birçok keyifli atölye, yarıyıl boyunca her yaş grubundan çocukları bekliyor.

Başkentli minik kitap kurtları için Elif Mira önderliğinde Çocuklar İçin Çocuk Edebiyatı Atölyesi düzenlenecek. Atölye, 22 Ocakta CSO Ada Fuaye Alanı’nde gerçekleşecek. Çocukların sosyalleşmesini sağlayan, düşünme becerilerini geliştiren ve girişkenliklerini artıran atölye programı her yaş grubu çocuğa göre düzenlenebiliyor.