Fatih Cami olayına bakanlardan tepki

Fatih Cami olayına bakanlardan tepki cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.’yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.’nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.


Bakan Tunç ve Bakan Yerlikaya olayla ilgili açıklama yaptı. Saldırıya peş peşe tepkiler geldi.

“SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR”

Fatih Cami’de yaşanan bıçaklı saldırı ile ilgili açıklama yapan Bakan Yerlikaya,  “İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Yaşanan olayla ilgili adli soruşturmanın çok yönlü devam edeceğini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının ardından şüpheli şahıs  gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Menfur saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama suçlarından başlatılan soruşturmada şüpheli hakkında çok yönlü bir araştırma yapılmaktadır” dedi.