Mersin Limanı’ndan Gazze’ye 4. yardım gemisi kalktı

Mersin Limanı’ndan Gazze’ye 4. yardım gemisi kalktı cukurovagazetesi.com
Sinem ERKİZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve sivil toplum kuruluşlarının Gazze için hazırladığı yardım gemisi Mersin Limanı’ndan yola çıktı.


Gazze’de devamlılığını sürdüren savaşa AFAD 4.yardım gemisini 4 Ocak Perşembe (bugün) günü, Mersin Limanı’ndan yola çıkarttı. 2334 ton insani yardım malzemesinin içerisinde temel gıda malzemeleri, içme suyu, çadır, battaniye bulunuyor. 

“İNSANIMIZ İÇİN ÜLKEMİZDE, İNSANLIK İÇİN SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE!”


Gazze için yardım desteklerini ara vermeden sürdüren ve insanlığın sınırların çok daha ötesinde olduğunun altını çizen AFAD başkanlığı, “Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız! Yoğun saldırı altındaki Gazzeli sivillere yönelik insani yardım çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle hazırlanan 4. yardım gemisi Mersin Limanı’ndan yola çıktı. Temel gıda malzemeleri, içme suyu, çadır ve battaniyeden oluşan 2334 ton insani yardım malzemesi, 5 Ocak Cuma günü Mısır El-Ariş Limanı’na ulaşacak. Desteklerinden dolayı aziz Milletimize, tüm kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımızla… İnsanımız için ülkemizde, İnsanlık için sınırlarımızın ötesinde!” dedi.

 

ResimResim