TÜKODSAD toplantısı Mersin'de yapıldı

TÜKODSAD toplantısı Mersin'de yapıldı cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Çelik Döküm Komite toplantısı, Mersin’de 21 Aralık 2023 tarihinde Çimsataş ev sahipliğinde yapıldı.


Çimsataş Genel Müdürü M. Fatih Erdoğan’ın sunumuyla başlayan TÜDÖKSAD Çelik Döküm Komite toplantısı, TÜDÖKSAD Genel Sekreteri Tunçağ Cihangir Şen’in sunumuyla devam etti.


Şen, sunumunda Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde son dönemde gündemde olan “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde yapılan çalışmaları ve TÜDÖKSAD’ın çalışmalara sunduğu katkıları katılımcılara anlattı. Katılımcılar da konuyla ilgili fikirlerini aktararak konunun önemini belirtti.
Sunumların bitiminde katılımcılar, çelik döküm sektörünün 2023 yılı değerlendirmesini yaparak 2024 yılı beklentilerini ürün verdikleri sektörler üzerinden değerlendirip, 2023 yılının son çeyreğe kadar genel olarak beklentileri doğrultusunda geçtiklerini kaydeden Komite üyeleri, son çeyrekte siparişlerin düştüğünü belirttiler.
2024 yılı ilk çeyreğinin de 2023 yılı son çeyreğine paralel geçeceğini vurgulayan katılımcılar, sonrasında bir toparlanma olacağını ve 2024 yılının da önceki yıla benzer geçeceği beklentisinde olduklarını söylediler.