Mersin TTO E-bülten’in yeni sayısı yayında

Mersin TTO E-bülten’in yeni sayısı yayında cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi E-Bülteni’nin ikinci sayısı okuyucularla buluşuyor. Mersin Üniversitesi’ndeki projeleri/bilimsel etkinlikleri daha görünür kılmak ve bu konuda bir motivasyon aracı oluşturmak amacıyla yayın hayatına başlayan E-Bülten’in Aralık sayısında 24 içerik yer alıyor.


E-Bültenin ikinci sayısında; Mersin Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen önemli bilimsel etkinliklerin yanı sıra, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Hakan Öztürk’ün kaleme aldığı “Bölgesel Ar&Ge ve İnovasyon Politikaları ve Stratejileri” başlıklı yazısı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken’in “Kurumsal Olarak Akredite Olmayı Hedeflemekteyiz”, Prof. Dr. İlhan Ege’nin “Girişimciliğin Yaygınlaşması İçin Elimizi Taşın Altına Koyduk”  ve Prof. Dr. Aylin Döğen’in  “MEİTAM: Verimli ve Multidisipliner Bir Çalışma Ortamı” başlıklı röportajları okuyucularla buluşuyor.

Mersin TTO E-Bülten’in ikinci sayısında ayrıca “Türkiye Ürün Uzay Atlası Projesi İle Geleceğe Bakmak”, “Prof. Dr. Serdal Arslan’ın TÜBİTAK Projeleri Dünyada Bir İlki Oluşturuyor”, “Kahramanmaraş Merkezli Depremlerde Yurttaşların İletişimsel Tutum ve Davranışları”, “Z Kuşağı İçin Bütçe Okuryazarlığı” ve “Yerli Bağlantı Elemanları İle Dışa Bağımlılık Azalacak” başlıklı TÜBİTAK projelerini konu edinen haberler ve çok sayıda özgün içerik bulunuyor.

Mersin TTO E-Bülten’in Genel Yayın Yönetmenliğini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, editörlüğünü Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan, yayın danışmanlığını Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp ile Mersin TTO Koordinatörü Abdi Kurt, haber merkezini Öğr. Gör. Ayla Yunusoğlu, sayfa tasarımını ise Mehmet Ülker yürütüyor. E-Bülten’in yayın kurulunda ise Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fatih İlker Kara, Prof. Dr. M. Tahir Alp, Prof. Dr. A. Murat Gizir, Prof. Dr. Seyhan Şahan Fırat,  Doç. Dr. Rükan Genç Altürk, Doç. Dr. Pelin Aytan, Doç. Dr. Tuncay Turan Turaboğlu ve Abdi Kurt yer alıyor.