ABD Kongresi’nde Ýsrail protestosu

ABD Kongresi’nde Ýsrail protestosu cukurovagazetesi.com
ÝHA

ABD Kongresi’nde bir grup, Ýsrail’in Gazze Þeridi’ne yönelik saldýrýlarýný protesto ederek, Gazze’de acil ateþkes çaðrýsýnda bulundu. Polis, yaklaþýk 60 göstericiyi gözaltýna aldý.


ABD’nin baþkenti Washington DC’de yer alan Kongre binasýna ziyaretçi kýlýðýnda giren bir grup protestocu, Ýsrail’in Gazze Þeridi’ne yönelik saldýrýlarýný protesto ederek, Gazze’de acil ateþkes çaðrýsýnda bulundu.

Göstericiler, sýk sýk “Ateþkes þimdi” sloganý atarken, “Ýnsanlar yaþamý seçti. Ateþkes þimdi” yazýlý pankart açtý.

“Bizim vergilerimizle finanse edilen daha fazla þiddetin veya soykýrýmýn yaþanmamasýný talep ediyoruz”

Protestonun organizatörleri tarafýndan yapýlan ortak açýklamada, "Kongre ve Biden'ýn Ýsrail'e yapýlan tüm askeri yardýmlarý durdurarak kalýcý ateþkes için hemen harekete geçmesini istiyoruz. ABD'nin Ýsrail'i silahlandýrmayý ve Gazze'deki soykýrýmý kolaylaþtýrmayý býrakmasýný talep ediyoruz. Bizim vergilerimizle finanse edilen daha fazla þiddetin veya soykýrýmýn yaþanmamasýný talep ediyoruz. Kýsacasý liderlerimizden militarizmden sýyrýlýp hayata yatýrým yapmalarýný talep ediyoruz” dedi.
ABD Kongre Binasý Polisi (USCP) tarafýndan yapýlan açýklamada, yaklaþýk 60 göstericinin gözaltýna alýndýðý belirtilerek, “Bir grubun ABD Kongre binasýný gezmesinin ardýndan bir protesto baþlatma potansiyel planýnýn farkýndaydýk. Kongre binalarý içinde gösteri yapmak yasaya aykýrýdýr, bu nedenle grubun yasayý çiðneyeceði ana hazýrlýklý olmak üzere ek destek getirdik" denildi.