Fahri Erdinç’in kitabı yayımlandı

Fahri Erdinç’in kitabı yayımlandı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Ülkemizin ilk toplumcu gerçekçi yazarlarından olan Fahri Erdinç anısına ve hakkında yazılardan derlenmiş Akhisarlı Bir Şair-Yazar Fahri Erdinç


Kitap; şair ve yazar Fahri Erdinç’in hayatını ve eserlerini konu alırken aynı zamanda hangi nedenlerle unutulduğunu irdeleyen yazılardan da oluşmakta ve günümüzde akademik alanda Erdinç hakkında yapılan lisansüstü tez çalışmaları ve makalelerle karşılaşılmakta. Bu durum Erdinç’e yönelik bir ilgiyi de ortaya koyuyor.

Kitabı oluşturan yazılarda Erdinç’in eserleri çeşitli yönleriyle incelenmekte ve değerlendirilmekte. Edebiyat alanında önemli isimlerin çalışmalarıyla birlikte bazı genç araştırmacıların ve akademisyenlerin yazıları da kitapta yer alıyor. Kitapta Fahri Erdinç hakkında yer alan üç söyleşi de yazarın yaşamı, sanat anlayışı ve ortaya koyduğu eserlerinin üretildiği koşulları anlama imkânı sunuyor. Söyleşilerden ilki Afşar Timuçin ve Eray Canberk’in Fahri Erdinç ile yaptıkları söyleşi. Diğer söyleşilerden biri Kemal Anadol ile diğeri ise Özdemir İnce ile yapıldı.

Kitapta Zihni Anadol, Sennur Sezer, Özdemir İnce ve Mustafa Emre’nin Fahri Erdinç için yazdıkları şiirler de bulunuyor.

Editörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Günay’ın yaptığı 197 sayfalık kitapta, 37 yazıyla birlikte Erdinç’e ait görseller ve haberler yer alıyor. Böylece ilk kez Fahri Erdinç hakkında derli toplu bir kaynak ortaya koyulmuş oluyor. Kitabın amacını ve gerekçesini ise Günay, önsözde şöyle ifade ediyor: “Bu kitabın Fahri Erdinç’in hatırlanmasına, okunmasına ve değerlendirilmesine küçük de olsa bir katkıda bulunması en büyük sevincimiz olacaktır.”