Tebessüm Gönüllüleri Onkoloji çocuklarını unutmadı

Tebessüm Gönüllüleri Onkoloji çocuklarını unutmadı cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Mersin’de ayrım yapmaksızın tüm çocuklara umut olmak adına faaliyet yürüten Tebessüm Gönüllüleri oluşumu “Noel babalar Noel anneler haydi iş başına” mottosuyla onkoloji hastası çocuklara hediye dağıtımı gerçekleştirdi.


Çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak adına çalışmalar yapan Tebessüm Gönüllüleri ekibi, engelli, özel eğitimli ve depremzede onkoloji çocukları için bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında gönüllüler, çocuklara ulaşarak hediyeler dağıttı.

Sayısız çocuğa ulaşılan etkinlikte ortaya renkli görüntüler çıkarken, oluşumun kurucusu Yasemin Birbudak, “Hayallerin ellerinde. Bazen uyurken bir peluş ayıcıkta, bazen kıyafetler diktiğin saçını taradığın bebeğinde, bazen istasyonlar kurduğun arabanda, bazen de düşlerinde. Oyuncaklara dair çok şey var. En güzeli de oyuncakları oyuna çevirmek ve yakınımızdaki çocukları sobelemek.  Ellerimizdeki saklambaç oynayan oyuncakları çıkarıp onlarla paylaşmak ve minik kızların mutfak oyuncakları ile hazırladığı çay takımlarıyla demlenmek keyiflice belki de. Haydi sıra sende! Bir oyuncak nasıl renklendirir çocukların çehrelerini tebessümle görmelisin.  Onkolojide engelli, özel eğitimli ve depremzede çocuklar sizi bekliyor. Noel babalar Noel anneler haydi iş başına!” açıklamasında bulundu.

Tebessüm Gönüllüleri hakkında:

Tebessüm Gönülleri, gönüllü bir topluluktur. Topluluğun kurucusu Yasemin Birbudak’tır. 
Oluşum Mersin’de birçok etkinlik ve hizmete ev sahipliği yapmıştır. Bunlar arasında, “Huzur evleri ziyaretleri, şiddet mağduru anne ve çocuklara gönüllü psikiyatri hizmeti ve iş imkanı.  Mağdur ailelere ev eşyası temini, savaş mağduru çocuklara etkinlikler, her hafta onkoloji çocuklarına moral ve medikal ürün dağıtım etkinliği, gönüllü tiyatro ekibi, kan ve kök hücre bağışı için etkinlikler, organ bağışı etkinlikleri, köy okullarına bot ve mont dağıtımı, kütüphane, ana sınıfı etkinlikleri, ramazan erzağı, adak eti dağıtımı, onkoloji de iftar yemeği gibi birçok çalışmayı sayabiliriz.

Topluluğun bir ofisi olmamasına karşın iletişim numarası: 0 534 899 79 79  (Yasemin Birbudak)
Facebook adresi: https://www.facebook.com/groups/tebessummavide/?ref=share
İnstagram adresi: https://www.instagram.com/tebessumgonulluleri.mersin/  ‘dir