Halk ekmek büfeleri bilimsel araştırmaya döküldü

Halk ekmek büfeleri bilimsel araştırmaya döküldü cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri, Mersin’de büyükşehir belediyesi tarafından vatandaşlara uygun fiyata satılan halk ekmeği satın almak için kuyrukta bekleyen vatandaşlarla ilgili bir bilimsel araştırma paylaştı.


"Ekonomik Kriz ve Halk Ekmek Kuyrukları: Mersin Örneği" başlığıyla yayınlanan bilimsel araştırmada, vatandaşların kuyrukta bekleme süresinin ekonomik krizle olan paralelliği arasında bağlantı kuruldu. 

Ağustos 2022 ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek satış noktaları önlerinde oluşan ekmek kuyruklarında bekleyen 442 kişiyle yapılan anket çalışmasında halk ekmek alan vatandaşların ortalama 35 dakika kuyrukta beklediği ve satış noktalarının vatandaşların evleri ile uzaklık ortalamasının 652 kilometre olduğu paylaşıldı. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 88'inin ülkede ekonomik kriz yaşandığını düşündüğü yaklaşık yüzde 68'inin halk ekmek satış noktaları önünde oluşan kuyruklarla ülkedeki ekonomik kriz arasında doğrudan bir bağlantı gördüğü belirtildi. Araştırmada çoğu katılımcının halk ekmeğin, fiyat performans açısından uygun olduğunu söylediği paylaşıldı.
Araştırma, Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Erkan Aktaş, İlkay Yılmaz ve İhsan Kamalak tarafından paylaşıldı.