Mersin’in deprem riski

Mersin’in deprem riski cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Çeşitli zamanlarda büyük yıkımlar yaratmış olan depremler, ülkemiz için de büyük kayıplara sebep oldu. Deprem ülkesi olan ülkemiz tarihin de çok büyük depremler gördü.


1999 yılı Gölcük depremi, 2011 Van Depremi gibi büyük depremlerin ardından 6 Şubat Maraş depremlerinin de yaşanması bir deprem ülkesi olduğumuzu bir kez daha gösterdi. 

Ülkemizde Doğu Anadolu, Batı Anadolu ve Kuzey Anadolu bölgeleri deprem için en riskli alanlar olarak belirlenmişken büyük bir deprem yaşamamasına rağmen birçok depremi hisseden Mersin’de de deprem risk seviyesi merak edildi.
Mersinliler etkilerini hissettiği depremlerin ardından kentin  fay hatları sırasına göre kaçıncı riskli deprem bölgesi olduğunu merak etti
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Mersin 3. derece riskli deprem bölgesinde yer almakta.
Mersin’i sırasıyla Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir illeri de takip etmekte.