Siyasiler Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı

Siyasiler Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Mersinli siyasiler Dünya Çocuk Hakları Günü’nü sosyal medyalarında kutladı.


20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile kutlanmaya başlandı. Dünya Çocuk Hakları Günü, çocukların haklarının korunması ve geliştirilmesi için farkındalık yaratmak amacıyla her yıl kutlanıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “ Her çocuk mutlu bir kentte yaşamayı hak eder. Mezitli’yi çocukların neşeyle dolduğu kent yapmaya devam ediyoruz. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” dedi.

CHP Milletvekili Gülcan Kış, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." Mustafa Kemal Atatürk Çocukların hep gülümsediği, temel hak ve özgürlüklerine kavuştuğu bir dünya yaratmak umuduyla Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yeryüzündeki tüm çocukların eşit ve özgür yetiştiği, eğitim, sağlık, yaşam, barınma ve diğer tüm imkanlardan eşit olarak faydalanabildiği, düşlerini gerçekleştirebildiği, çocukluğunu doyasıya yaşayabildiği bir dünya diliyorum” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın huzur içinde bir dünyada yaşaması dileğiyle "Dünya Çocuk Hakları Günü" kutlu olsun” diye konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Her çocuk özel ve değerlidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü tüm çocuklar için sevgi ve barışın hakim olduğu daha adil bir dünya temennisi ile kutluyorum” diye konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “ En değerli varlıklarımız, Geleceğimizin güvencesi ve umudu çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” dedi.